Ņemam sēklu gaišo maizi un apgrauzdējam. Atsevišķā traukā sajaucam Jaunpils biezpienu ar krējumu,
pievienojam sakapātas dilles un sāli, var pievienot arī sakapātas salātu lapas. To visu liekam uz apgrauzdētajām maizes šķelītēm.
Ātras un veselīgas brokastis.
Nomazgājam svaigus tomātus, sagriežam šķēlēs. Sagriežam Jaunpils Mozzarellas siera bumbu tik pat biezās šķēlēs kā tomātu.
Šķēles kārtojam uz šķīvja, pārberam ar sāli un pipariem. Dekorējam ar svaiga bazilika lapiņām.
Var klāt izmantot pesto vai balzamiko.
Šai uzkodai var izmantot dažādas pamatnes – gatavas sāļās laiviņas, groziņus vai grauzdētas rupjmaizes šķēlītes.
Ņemam Jaunpils sāļo biezpiena masu ar diļļu un ķiploka garšu un liekam uz pamatnītes.
Sagriežam plānās strēmelēs mazsālīto lasi un liekam virsū uz masas. Uzberam sāli un piparus.
Dekorējam ar dillēm, lociņiem vai pētersīļa lapiņām.
Nomazgājam visas sastāvdaļas (redīsus un zaļumus). Uz šķīvja kārtojam spinātus, salātlapiņas, dilles, pētersīļus. Pārgriežam redīsu uz pusēm vai 4 daļās,
liekam pāri salātiem, sagriežam seleriju kātus, pievienojam olīveļļu un nedaudz svaigas citrona sulas.
Visam pāri pārberam Jaunpils kūpināto siera našķi, kas salātiem piešķirs īpašu garšu. Salāti gatavi!
Nopērkam jau gatavus sāļos groziņus (forma pēc izvēles). Ņemam Jaunpils Pikanto sieru, smalki sarīvējam uz rīves. Sarīvējam arī burkāniņu, izspiežam nedaudz ķiplociņa. Visas sastāvdaļas saujaucam, pieliekam klāt majonēzi un sāli pēc garšas. Pildījumu liekam groziņos un dekorējam ar dillēm vai kādu dzērvenīti.
Labu apetīti!
Ņemam Jaunpils sieru Rullo di Mozzarella, atritinām vaļā. Izkārtojam vītināto gaļu vienā kārtā visa siera platumā. Gaļas vietā var likt arī vītinātus tomātiņus. Pa virsu liekam spuraino rukolu. Var pārliet visu ar mērcīti, kas pagatavota no balzamiko etiķa, olīveļļas un garšvielām. To visu aiztinam ciet un sagriežam biezās šķēlēs. Garda, ātra un veselīga uzkoda!
Ņemam lielus šampinjonus, nomazgājam un nosusinām, ar asu nazi iegriežam un izņemam kātiņus. Pannā ieklājam cepamo papīru,
uz tā izliekam sēnes ar cepurīti uz leju. Sīki sagriežam vistas fileju. Uzkarsējam pannu ar eļļu, apcepam vistas fileju.
Kamēr vista cepas, sīki sagriežam sēņu kātiņus, pievienojam vistai un maisot gatavojam vēl 5 min.
Samaisam miltus ar Jaunpils Zelta 20% krējumu, lejam krējumu pannā ar vistu, pievienojot sāli un piparus. Sautējam vēl 10 min., kamēr maisījums sabiezē, atdzesējam. Kamēr maisījums dziest, uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sulguni sieru sarīvējam un sajaucam ar vistu un sēnēm,
pievienojam sīki sakapātus pētersīļus. Liekam pildījumu šampinjonu cepurītēs. Pa virsu pārkaisam nedaudz sarīvētu Sulguni sieru.
Cepam cepeškrāsnī 15-20 min., pēc tam nedaudz atdzesējam un varam pasniegt.
Jaunpils ķimeņu sieru sagriež vidēji biezās šķēlēs, apviļā miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Frītē lielā eļļas daudzumā līdz siers iegūst zeltainu nokrāsu.
Sakuļ sinepes, balzametiķi un cukuru, pakāpeniski liekot klāt olīveļļu, līdz tas sabiezē. Sagriež salātus un dārzeņus nelielos gabalos, pievieno piparus, sāli un kārto uz šķīvja. To visu pārlej ar mērci un virsū liek siltu, ceptu ķimeņu sieru.
Vispirms pagatavo mīklu. 2,5 gl miltu, 0,5 l Jaunpils rūgušpiena, 2 olas, ½ tējk. sāls un 1 tējk. odas - sajauc kopā un labi samīca. Ja mīkla ķep pie rokām, pievieno vēl miltus. Atstāj nedaudz „atpūsties”.
Pagatavo pildījumu. Sarīvē 200g Jaunpils Sulguni siera, sajauc ar sakultu olu un 100g sviesta.
Izveltnē plānu mīklas apli. Vidū liek pildījumu, apmēram 0,5 cm biezumā.
Izveltnē nedaudz mazāku apli un pārklāj pāri pildījumam. Abu mīklas apļu malas cieši saspiež kopā. Plāceni var cept uz pannas uz lielas uguns vai cepeškrāsnī augstā temperatūrā. Ja hačapuri cep uz pannas, to vispirms liek ar saspiesto pusi uz leju. Uzliek vāku un cep mazliet vairāk par 5 minūtēm. Pēc tam plāceni apgriež otrādi un cep apmēram tikpat ilgi.